Čekaju se sniježne padavine: Ski centar Ponijeri spreman za svoje goste

Proteklih nekoliko godina, a posebno nakon što je osvijetljena ski staza i osposobljena za  noćno skijanje kakanjska vazdušna banja i Ski centar Ponijeri su u žiži interesovanja bosanskohercegovačke javnosti.

  • Ski centar Ponijeri se gotovo kroz cijelu godinu priprema za ski sezonu 2020/2021. Ono što je novitet ove godine jeste realizacija projekta sankaška staza uz posjtojeću stazu – naveli su za portal ski.ba i pohvalili se novim površinama pripremljenim za sankalište ali i dodatnim prostorom za škole skijanja.

Prije početka sezone izvršeni su svi neophodni radovi, među kojima su remont ski lifta i generalni remont radne mašine – ratrak, bez kojih opsluživanje Ski centrom nije moguće.

  • Moramo napomenuti i to da je Općina Kakanj u okviru projekta ugradnje rasvjete na Ponijerima ugradila dodatna dva kilometra nove led rasvjete što posebno raduje nas kao domaćine Ski centra jer će naši posjetioci imati priliku da uživaju u noćnim šetnjama i posebnom planinskom ozračju – pojasnili su naši sagovornici i naglasili da ski sezona može početi čim krenu prve značajnije padavine i kada budu imali dovoljnu količinu snijega.

Dnevno skijanje će biti organizovano u vremenskom terminu od 10:00 do 16:00 sati, a noćno od 18:00 do 21:00 sat. Cijena za dnevnu kartu iznosi 15 KM, cijena za noćno skijanje je 10 KM. Korištenje sankaške staze će biti besplatno za sve, a može se koristiti od 10:00 do 16:00 sati.

Stanje na ski centru Ponijeri uživo možete pratiti OVDJE