Snježne padavine obećavaju sjajnu atmosferu na još jednom izdanju AUDI BORN2SKI festivala alpskog skijanja!

Samo nekoliko sati dijeli nas od početka još jednog skijaškog spektakla na Bjelašnici. Bjelašnica će u periodu od 27. februara. do 01. marta 2020. godine biti domaćin trećeg izdanja BORN2SKI festivala alpskog skijanja koji će u tri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i brojne ljubitelje skijanja.

Nove snježne padavine omogućile su da svi takmičari i posjetioci u narednim danima uživaju u idiličnoj atmosferi Bjelašnice.  Prvu noć BORN2SKI festivala i ove godine obilježit će AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE – noćna timska trka za predstavnike kompanija. Ova skijaška utrka namijenjena je poslovnoj zajednici, te na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe brane boje svojih timova te na taj način grade bolju povezanost sa kolegama izvan radnog okruženja. Pored same trke takmičare i navijače očekuje Class Plus After Ski party i brojni sadržaji u ciljnoj zoni čiji je domaćin kompanija Holdina i Energopetrol. 

Drugi dio ovog jedinstvenog skijaškog događaja obilježit će BORN2SKI DJEČIJI KUP –za takmičare uzrasta od 8 do 16 godina. U samo tri godine svog postojanja Born2Ski postao je prepoznatljiv brand koji se veže za Skijaški centar Bjelašnicu i kao takav daje značajan doprinos promociji Bjelašnice i grada Sarajeva u regionu i šire.

“Nakon sjajnih prethodnih izdanja BORN2SKI festivala, veliko mi je zadovoljstvo da BORN2SKI prerasta u prepoznatljiv brand koji se veže za Bjelašnicu i naš grad te da svake godine imamo sve veći broj gostiju iz regiona. Kao što svake godine ističemo naš cilj je upravo kroz BORN2SKI projekat ponovo vratiti Sarajevo na mapu značajnih skijaških destinacija u regionu i šire.”,  izjavio je Jasmin Mehić, inicijator i organizator BORN2SKI projekta u BiH.

Kompanija ZOI’84 osigurat će da svi učesnici i posjetioci Born2Ski Festivala dožive Bjelašnicu u svom najljepšem izdanju i uživaju u sjajnoj skijaškoj atmosferi.

Porsche BH sa svojim brandom Audi je i ove godine naslovni sponzor BORN2SKI poslovne trke. «Dugogodišnji sponzor Svjetskog skijaškog kupa i partner više od 14 skijaških nacionalnih reprezentacija u svijetu, Audi se etablirao kao nenadmašni partner ovom zimskom sportu, stoga smo ponosni da smo i u Bosni i Hercegovini domaćini ovog sjajnog skijaškog događaja. Audi tehnologija i zimski sportovi savršeno odgovaraju jedno drugom. Snaga, izdržljivost, užitak u vožnji i tehnologija ključ su uspjeha, kako na skijaškim stazama, tako i u kompaniji Audi. “,  kazao je Dino Bratović, brand manager Audi BiH.

Detaljan program BORN2SKI Festivala i informacije o prijavama možete pronaći na zvaničnoj web stranici: www.born2ski.ba.