Još jedna humanitarna trka na Jahorini protekla izuzetno uspješno

Danas je na Jahorini uspješno realizovana treća po redu zimska humanitarna „Trka za život“. U trci je učestvovalo 57 takmičara i prikupljeno je 15.500 KM koje su opredjeljene u humanitarne svrhe, za pomoć u radu udruženjima Sunce sa Pala i Srce za djecu iz Sarajeva.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevanić je rekao:“Cilj ove trke nije samo prikupiti sredstva, nego skrenuti pažnju na mališane iz Udruženja sa Pala i iz Sarajeva kojima je pomoć potrebna. Neizmjerno sam zahvalan svima koji su uzeli učešće u humanitarnoj akciji, učesnicima trke, onima koji su majicama posebno dizajniranim za ovaj dan ukrasili padine Jahorine. Naravno, sponzorima: hotelu Termag, Vučko, Lavina, Nebojša, Winter, Planet bike-u, Vinariji Andrija i Kabinetu predsjedinka RS firmama Drina osiguranje, Red communication, Doppelmayr, Opštini Trnovo, Restoranu Kibe, Snowboardair i Vila Lala koje su na žiro račin fondacije uplatili određena sredstva. Ovakve akcije su sada već tradicionalne na Jahorini i svi zajedno se radujemo sljedećoj, novoj humanitarnoj akciji“

Pobjednici trke u dječijoj kategoriji su Novak Đerić, Mark Sakser i Denis Bulatović. U kategoriji odraslih u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Helena Bojanić, drugo Jelena Jovanović, a treće Anja Šljivić.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Strahinja Đokanović, drugoplasirani Vlado Lučić i trećeplasirani Goran Bajić, dok su najbolji border i borderka Novak Žiga i Laura Arzenšek.
Predsjednik Udruženja “Sunce” sa Pala Milenko Vujinović zahvalio je Olimpijskom centru “Jahorina” i opštini Pale za podršku koja traje dugi niz godina, bez koje ne bi uspjeli organizovati mnoge aktivnosti.

Predsjednik Udruženja “Srce za djecu ” iz Sarajeva Fikret Kubat izrazio je zadovoljstvo podrškom, za koju je rekao da je veoma značajna i kontinuirana.

Humana strana Jahorine iskazana je u potpunosti kada se jahorinskim padinama spuštali skijaši i borderi sa jednim, zajedničkim, ciljem a to je podrška života i širenje pravih ljudskih vrijednosti ljubavi, dobrote i humanosti. Jahorinske staze su bile prepune i onih koji su svoju podršku dali kupovinom posebno dizajniranih majica i medalja humanitarne „Trke za život“. Pored takmičenja i dobro raspoloženih učesnika akcije za odličnu atmosferu i dobar provod je bio zadužen fenomenalni OK band.

Iz Olimpijskog centra Jahorina najavili su dobru zabavu i u narednom periodu uz predstave zakazane za 2. februara (Maca – Kakva ti je žena takav ti je život) i 6. februara (Milan Kalinić – Ko je ovde idiot) obje sa početkom u 21 čas u hotelu Vučko. Najveći spektakl ove sezone očekuje se 7. marta sa početkom u 20 časova kada će na olimpijskoj planini nastupiti velika muzička zvijezda Gibonni.