13.SKI KUP SREBRNA LISICA 2020 – ODGOĐEN

13.Ski Kup Srebrna Lisica 2020. koji je trebao biti održan na Bjelašnici od 24. do 26.01.2020. odgođen je do daljnjeg.

Tim povodom, kontaktirali smo Ski klub Bjelašnica koji je organizator ove, već sada kultne skijaške manifestacije i potražili razloge za odgodu.

Obzirom da je Ski kup Srebrna Lisica, skijaška manifestacija koja se pozicionirala u sam vrh zimskih događaja u regionu, za organizaciju moramo imati adekvatne vremenske uslove. Prema vremenskim prognozama koje intenzivno pratimo, predstojeći vikend neće ponuditi kvalitetene uslove za održavanje manifestacije jer količine snijega nisu dovoljne da možemo napraviti kvalitetne skijaške staze za takmičare i samim tim postoji rizik od povreda. Pored staze, Srebrna Lisica je poznata kao vikend kada porodice dolaze da se zabave uz bogat kulturno-zabavni sadržaj koji pripremamo, ali tu opet dolazimo do problema sa vremenskim uslovima, kazao je Malik Hadžimešić, predsjednik Ski Kluba Bjelašnica.
Hadžimešić je za ski.ba rekao da bi naredni termin mogao biti 08-09.02.2020. ali će se znati za nekoliko dana, nakon usaglašavanja termina sa Alpskom komisijom i Ski Savezom Bosne i Hercegovine.

Stanje na Bjelašnici UŽIVO možete pratiti OVDJE