U NEDJELJU UPOZNAJTE NAJLJEPŠE PREDJELE BJELAŠNICE

Incijativa za Bjelašnicu i Igman

Grupa građana i građanki “Inicijativa za Bjelašnicu i Igman“ u saradnji sa KJP ZOI 84, u nedjelju, 28. jula 2019. organizuje Promotivni pohod grebenom Bjelašnice. Polazak je zakazan u 9 sati i 30 minuta iz Babinog dola, a nakon korištenja vertikalnog transporta grupa će se kretati od Opservatorija do Male Vlahinje. Pozivaju se svi volonteri ali i ostali ljubitelji planine na druženje i planinarski uspon.

Najavljujući pohod organizatori su istakli da ova tura spada u kondiciono i tehnički manje zahtjevne. “Svi koji budu sa nama trebali bi imati planinarske cipele i štapove, ponijeti sendvič, vodu, kremu za sunčanje i laganiju jaknu. Ukoliko bude zainteresiranih, turu ćemo produžiti do Velike Vlahinje i Lokvanjskog jezera“, naveli su organizatori te naglasili da je ovaj pohod samo jedna u nizu aktivnosti koje Inicijativa realizira od aprila ove godine.

“Počeli smo sa velikom akcijom čišćenja Bjelašnice, a nakon toga nastavili sa uklanjanjem kamenja sa staza. Svim ovim aktivnostima ispunjavamo našu misiju da doprinesemo poboljšanju opšte slike olimpijskih planina i ski centra“, kazali su iz Inicijative te pozvali sve građane i građanke da im se pridruže.

Za sve zainteresovane ljubitelje prirode, Promotivni pohod grebenom Bjelašnice je besplatan.

Izvor: Incijativa za Bjelašnicu i Igman