U nedjelju humanitarna „TRKA ZA ŽIVOT“ na Jahorini

Na konferenciji za novinare održanoj u Sarajevu, Olimpijski centar Jahorina i OTVORENA MREŽA predstavili su program humanitarne „Trke za Život“ koja će se na olimpijskoj planini održati u nedelju, 24. februara 2019. godine na stazi Poljice.

Tim povodom izvršni direktor Olimpijskog centra Jahorna Iva Ivkić je pozvala sve da se prijave za trku i budu humani i istakla je da kotizacija za trku iznosi 20 KM, te da se zainteresovani mogu prijaviti za dvije kategorije, djeca i odrasli. „Prijava za trku je moguća već sada i to na sajtu OC Jahorina, te u hotelima Vučko, Termag i na platou Poljice. Iako sva sredstva prikupljena od trke idu u humanitarne svrhe za najbolje plasirane na trci smo pripremili i vrijedne nagrade sponzora Raptor, Just Watch, Denis Toys i naravno Olimpijskog centra Jahorina“ rekla je Ivkić i dodala da  su za sve one koje ne skijaju pripremljene su majice i narukvice čijom će kupovnom takođe biti podržana humanitarna akcija. „Iskoristila bih priliku i da pozovem sve na after party „Trke za život“ od 13 časova na terasi Kolibe hotela Termag gdje će sve prisutne zabavljati Nikolina Kovač, Dalal Midhat, Adis Škaljo i Amel Ćurić. Sva sredstva od prodaje pića sponzora Plantaže, Banjalučka pivara i Vispak takođe ići u program OTVORENE MREŽE za pomoć 4 mališana.“ Predsjednik Otvorene mreže Almir Čehajić Batko je kao cilj humanitarne trke naveo spašavanje života četvero djece, među kojima je i djevojčica Merjem Bašić.
Istakao je da djevojčica Merjem treba na hitna operacija koja košta minimalno 39.000 eura, te da je jučer otputovala u Tursku gdje bi trebala biti operisana.
“Naša je odluka bila da Merjem prebacimo u Tursku “na dug”, danima je osjećala nepodnošljive bolove, jer se u BiH nije moglo ništa uraditi. Želja nam je da se Merjem vrati zdrava u BiH”, pojasnio je Batko i aelovao na sve one koji su u mogućnosti da u nedelju, 24. februara dođu na Jahorini u podrže humanitarnu akciju i na taj način doprinesu izlječenju i bezbrižnosti svakog djeteta.
Ukoliko niste u mogućnosti doći na Jahorinu pozovite jedinstven humanitarni broj 17 030 i 17 050. Humanitarnu akciju moguće je podržati i uplatom sredstava na žiro račun “Otvorene mreže” kod Sberbanke BiH – broj tekućeg računa 1401010022091880, a deviznog 5030120-220918 – IBAN broj: BA39 1401010022091880 SWIFT-SABRBA22.