Ski lift i škola SKIJANJA za djecu u TARČIN FOREST RESORTu

Tarčin Forest Resort – MGallery by Sofitel nastavlja investicije koje Tarčin pretvaraju u turistički centar zimske sezone – postavljen je mini ski lift i staza za djecu, uređeno novo sankalište te oformljena škola skijanja za najmlađe. Sa novim sadžajima, ovaj ekskluzivni resort postao je još atraktivnija destinacija za zdrav, aktivan porodični odmor za goste iz BiH i inostranstva, a već je značajno porastao i broj dnevnih posjeta porodica sa djecom iz okolice.

Mini ski lift za djecu dužine 120 m je pozicioniran na blagoj padini blizu hotela te je idealan za djecu uzrasta 4 – 12 godina. Škola skijanja sa profesionalnim trenerima za mališane otvorena svakim danom u terminu 10 do 14 h, čas skijanja se nudi po cijeni 20 KM po satu, a za više od dvoje djece cijena se formira prema veličini grupe. Prvi polaznici  ski škole su bili učenici OŠ „Hilmi Ef. Šarić“ iz Tarčina, a hotel je za 30 učenika donirao besplatne časove skijanja. Nedaleko od ski staze, roditeljima sa djecom manjeg uzrasta su na raspolaganju sankalište i tubing staza u borovoj šumi, uz mogućnost iznajmljivanja sanki. Ovi sadržaji su dostupni kako za goste hotela tako i dnevne posjetioce, a zavisno od vremenskih uslova i količine snježnih padavina.

“Misija našeg resorta je ponuditi gostima jedinstveno iskustvo kroz spoj luksuzne hotelske usluge i zdravog odmora u prirodi, čime svakako doprinosimo podizanju standarda kvalitete u hotelijerskoj industriji BiH. Međutim, naš projekat ima mnogo dalekosežniji značaj za turizam i privredu u regiji Sarajeva – mi pomjeramo granice i pravimo turistički potencijal na mjestu na kojem se to najmanje očekuje, i koje do sada nije prepoznato. Naša ključna prednost je netaknuti planinski ambijent u kombinaciji sa blizinom glavnom gradu, što nam otvara prostor za raznoliku ponudu tokom čitave godine. Namjeravamo i dalje koristiti ovu prednost kroz nove ideje, sadržaje i investicije”, riječi su Edina Bajramovića, generalnog menadžera Tarčin Forest Resort-a. Zaista, do sada je bilo nezamislivo da naša djeca mogu učiti da skijaju bilo gdje osim u popularnim ski centrima, a posebno ne u Tarčinu. Kako Bosna i Hercegovina ima veliki broj atraktivnih prirodnih lokacija blizu urbanih gradskih centara, za nadati da će koncept Tarčin Forest Resort-a pokrenuti svojevrsni trend u industriji i da neće ostati jedini projekat ovog tipa.

O BRANDU MGALLERY BY SOFITEL

MGallery by Sofitel je luksuzni brand najveće evropske i vodeće svjetske hotelske grupacije AccorHotels. Prezentan je na 90 fascinatnih lokacija u 24 zemlje svijeta koje nude nezaboravno, jedinstveno iskustvo. Svaki od ovih luksuznih butik hotela je unikatan po spoju vrhunskih internacionalnih standarda I ukorijenjenosti u lokalnoj sredini koju reprezentuje.

AccorHotels u svom portfoliju ima više od 20 hotelskih brandova i 4,200 hotela, resorta i rezidencija širom svijeta.

sofitel.com | accorhotels.com i tarcinforestresort.ba