EYOF 2019 otvorio web stranicu – 41 država potvrdila svoj dolazak

Evropski zimski omladinski olimpijski festival (EYOF 2019) je pokrenuo svoju zvaničnu web stranicu www.eyof2019.net

Web stranica je dostupna na tri jezika, bosanski, srpski i engleski. Na stranici se nalaze sve informacije o EYOF 2019 koje su trenutno dostupne, a sadržaj će se ažurirati i dodavati na dnevnoj bazi sa svim važnim informacijama.

Oni koji se žele više informisati o sportovima i borilištima u sklopu EYOF-a 2019 to mogu učiniti u sekciji namijenjoj za isto. Osobe koje sljedeće godine dolaze u Sarajevo i Istočno Sarajevo, kako bi dali svoju podršku događaju, na stranici mogu pronaći preporuke za smještaj, i gastronomiju.

Svi zainteresovani za volontiranje na EYOF 2019, bilo to u sklopu testnih takmičenja u kampanji ROAD TO EYOF, evenata tokom cijele godine gdje će se EYOF 2019 dodatno promovisati ili na samom događaju EYOF 2019, mogu se informisati putem web-a i saznati sve prednosti volonterizma. U sekciji za volontere su sve neophodne informacije.

Prolazeći kroz sadržaj možete naći sve fotografije i video zapise sa proteklih evenata koje je EYOF 2019 do sada organizovao, ili na kojima se pojavio kao sponzor. Obzirom da je u toku kampanja ROAD TO EYOF  2019, u sklopu koje se održava niz testnih takmičenja, koji predstavljaju generalnu probu svih elemenata – sektora organizacije EYOF 2019, galerija će ubrzo biti ispunjena mnogobrojnim slikama i video zapisima.

Naredne sedmice su rezervisane za  testna takmičenja, pod nazivom ROAD TO EYOF. Jedno testno takmičenje u alpskom skijanju već je iza nas – FIS Kup Jahorina, slijedi još šest. Takmičenja će se odvijati u dva bloka, sa po tri takmičenja, a planirana su i dva mini EYOF-a. U prvom bloku ćemo imati jos jednu testnu trku u alpskom skijanj, s fokusom na timski paralel slalom, a potom i cross country i short track. U drugom bloku testnih takmičenja testirati ćemo hockey, figure skating i biathlon.

Veliko nam je zadovoljstvo istaknuti da će nam u drugom bloku u posjetu doći Katerina Nycova, direktorica EYOF-a, koja će pratiti rad Izvršnog  odbora pod ovim okolnostima. Cilj testnih takmičenja, pod nazivom ROAD TO EYOF, je održati generalnu probu svih elemenata – sektora organizacije EYOF 2019.

Pozivamo sve građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva da nam se pridruže i svojim doprinosom uveličaju EYOF 2019. U ovom trenutku, projektu su potrebni stručnjaci i ljudi sa raznim vještinama, koji će svojim učešćem pomoći da se vrati olimpijski duh od prije 34 godine, u naše gradove. Dođite da se zajedno zabavimo na obližnjim planinama i probudimo olimpijsko srce širom Evrope.

Vrijeme brzo prolazi, do EYOF-a 2019 je ostalo još 364 dana!

Izvor: EYOF 2019