Zvanično predstavljen “Groodvy”, maskota EYOF-a 2019.

Maskota Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. pod nazivom ‘Groodvy’ predstavljena je danas u Domu mladih u Sarajevu na Sajmu inovacija i poduzetništva Sarajevo Unlimited.

Maskotu je izradila marketinška agencija ‘Visia’ iz Istočnog Sarajeva, a izabrana je glasanjem ispred maskota ‘Ježosa’ i ‘Jazzyja’.

Na takmičenje za izbor maskote za EYOF 2019 u takmičenju je učestvovalo 28 mladih ljudi, a publika je putem društvenih mreža izabrala ‘Groodveya’.

Jedan od kreatora maskote, Admir Isaković, istaknuo je da se ideja o ‘Groodveyu’ razvila razmišljajući o tome šta je najbitniji element zimskih igara.

– Tako smo došli do najjednostavnije ideje a to je ustvari sam snijeg. Odlučili smo da kreiramo maskotu koja će u biti da bude jedna ogromna grudva čiji je zadatak da nosi čitav taj zimski događaj. Grudva na sebi ima nešto kao kosu koja teba da predstavlja sve sportiste koji učestvuju na takmičenju – kazao je Isaković.

Pobjedniku je uručena nagrada od 1.500 KM

Prethodnih dana na okolnim planinama padao je snijeg. Čuli smo da se pojavio naš Groodvy. Tražili smo ga na Bjelašnici i Jahorini, ali ga nismo našli. Dobili smo povjerljivu informaciju da se nalazi na Ravnoj planini. Otišli smo po njega da ga dovedemo na Sarajevo Unlimited, ali je on ipak odlučio da ostane u svom prirodnom okruženju. Pogledajte kako se Groodvy zabavlja. #vidimosenagrudvanjuVideo: Ismar Ruznic Art Wunder studio Zahvaljujemo se Igor Sljuka, Ski centar "Ravna planina" i Smučarski klub Pale koji su pomogli u realizaciji projekta.

Posted by EYOF 2019 on Saturday, November 4, 2017

OSTAVI KOMENTAR