Ski centar Rostovo obavlja posljednje pripreme za otvorenje skijališta

Osim umjetnog snijega, Rostovo izgleda kao u proljeće, piše Avaz.

Niti sada već hronični nedostatak snijega ove zime neće spriječiti Bugojance da naprave pravu prednovogodišnji feštu na snijegu.

Naime, na skijalištu Rostovo, na granici općina Novi Travnik i Bugojno, danima već topovima proizvode umjetni snijeg kako bi sve bilo spremno za noćno skijanje noć prije dočeka Nove godine.

Posljednje pripreme

– Obavljaju se posljednje pripreme za otvorenje skijališta. Napravili smo velike količine umjetnog snijega i sada radimo na pripremanju staze. Za nekoliko dana staza će biti spremna za skijanje, posebno za noćno skijanje 30. decembra – kazali su iz Ski-centra Rostovo.

Bit će to neka vrsta skijanja u skoro proljetnom ugođaju s obzirom na to da snijeg nije prekrio tlo pa će se na padanima Rostova, ako ne bude novih padavina, bijeliti jedino ski-staza, dok će ostatak krajolika doslovno izgledati kao u proljeće.

Staze će biti spremne za noćno skijanje

Gosti iz Hrvatske

Kako je još i prije naglašavao Rusmir Kurbegović, voditelj Ski-centra “Rostovo”, najbrojniji gosti su Hrvati.

– Naši stalni gosti uglavnom su Hrvati iz Dalmacije, Slavonije i Zagreba, a posljednjih godina imamo i dosta domaćih gostiju. Uglavnom je riječ o porodicama – rekao je Kurbegović.

Mjesto na mapi

Iako geografski blizu regionalnog skijaškog centra Vlašić, malo skijalište na Rostovu posljednjih godina itekako je našlo svoje mjesto na skijaškoj mapi Srednjobosanskog kantona.

OSTAVI KOMENTAR