Hirscher ponovo najbolji u Alta Badiji

Austrijanac se izjednačio po broju pobjeda s Albertom Tombom u Alta Badiji.

Austrijanac Marcel Hirscher, pobjednik je četvrtog veleslaloma sezone, koji je vožen u Italijanskom zimskom centru Alta Badia, na stazi Gran Risa.

27-godišnji Hirscher, četvrti put u nizu stigao do trijumfa na Gran Risi čime je izjednačio rekord po broju pobjeda na ovoj stazi sa čuvenim Italijanom Alberto Tombom.

Hirscher se poslije tri uzastopna veleslalomska plasmana na drugo mjesto, konačno popeo na najviši stepenik podijuma, za ukupno 41. pobjedu u karijeri, uz 97. plasman na mjestu za slikanje.

Današnjim performansom Austrijanac je preuzeo čelnu poziciji discipline sa 340 bodova. Drugu poziciju osvojio je sada već konstantni 24-godišnji Francuz Mathieu Faivre, koji je drugi put u sezoni završio na podijumu, ukupno četvrti u karijeri.

Treće mjesto zauzeo je 32-godišnji Italijan Florian Eisath, te je prvi put u karijeri doživio prskanje pobjedničkim šampanjcem.
Favorizovani Francuz Alexis Pinturault, nije imao dan za pamćenje, jer je u drugoj vožnji bukvalno izletio sa staze i završio u zaštitnoj ogradi, ali na njegovu sreću ostao je bez težih povreda.

Iznenađenje je priredio 24-godišnji Slovenac Žan Kranjec, koji se plasirao na četvrtu poziciju. Amerikanac Ted Ligety, nikako da pronađe prvavo formu, te je još jednom ostao bez plasmana.

Sutra se na istoj stazi vozi paralelni veleslalom, koji će se bodovati za plasmane discipline i generalnog poretka.

OSTAVI KOMENTAR