Službeno otvorena zimska turistička sezona na Jahorini

Na olimpijskoj planini Jahorina danas je službeno otvorena 64. zimska turistička sezona, za koju je izražena nada da će biti bolja od prethodne dvije koje su bile takozvane “zelene sezone”.

Predstavnik Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandar Đurić potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije podršku ovom olimpijskom centru, zahvalivši turističkim radnicima koji su se i ove godine usprkos nepredvidivim uvjetima potrudili da sve bude spremno za službeno otvaranje sezone.

Podsjetio je da Jahorina i bez snijega predstavlja veliki potencijal, dodajući da sve na ovoj planini na nastavak rada obavezuje i činjenica da Jahorinu posjećuje veliki broj turista i to ne samo iz Bosne i Hercegovine, nego i Srbije, Hrvatske i Slovenije te drugih zemalja svijeta.

Kazao je da će Jahorina ponuditi i novi sadržaj tubinga na planini koji će biti dostupan i najmlađima, a iako visina i kvaliteta snijega limitira dužinu zimske turističke sezone, najavio je da će biti ulagani napori da se i onima koji ne dođu na Jahorinu samo zbog skijanja ponudi što je više moguće različitih sadržaja.

Najavljeno je i da je prioritet osnježavanje staza, jer je na ovoj planini za sada osnježeno 12 posto kapaciteta, a jedna od staza Skočine otvorena je od danas za skijanje.

Olimpijski centar Jahorina je povodom početka zimske sezone organizirao bogat zabavni program, a posjetitelje je na Jahorini danas zabavljala grupa “Galija”.

OSTAVI KOMENTAR