Ski info: Svaku veče noćno skijanje na Bjelašnici

Na bosanskohercegovačkoj olimpijskoj ljepotici Bjelašnici sinoć je počelo noćno skijanje, a iz Firme ZOI ‘84 istakli su da će ljubitelji skijanja moći uživati svako veče.

“Noćno skijanje krenulo je od sinoć. Bilo je jako lijepo i bio je popriličan broj naših skijaša i korisnika usluga. Nadamo se da će tako biti i večeras obzirom da planiramo svako veče noćno skijanje u terminu od 18:30 do 21 sat”, rekla je za Anadolu Agency (AA) Amra Kaljić, rukovodilac Sektora marketinga u Firmi ZOI ‘84, te dodala:

“Pala je izvjesna količina snijega. Naravno, to nije dovoljno ali smo mi uložili maksimalne napore i putem sistema vještačkog osnježavanja omogućili smo da se djelimično koristi i BX staza, odnosno BX lift. Inače će biti u funkciji BX i K1 liftovi. Razmišljali smo i o puštanju trosjeda. Međutim, zbog prilično loših vremenskih uslova danas, pogotovo na okretnoj stanici trosjed žičare, to nismo učinili “, istakla je Kaljić.

Prema njenim riječima, trosjedna žičara je u stanju pripravnosti dok se ne steknu povoljni vremenski uslovi jer je trenutno vjetrovito i pada snijeg. Cijena noćnog skijanja je 20 KM i u noćnom terminu ne vrijedi sezonska karta.

OSTAVI KOMENTAR