Snijeg na Jahorini donosi kvalitetnije skijanje, radost skijaša i nove rezervacije

Na Jahorini je tokom protekle noći snijeg počeo padati sa povremenim prekidima, a od jutarnjih sati neprestano pada jakim intenzitetom. Trenutna visina snježnog pokrivača je 30 cm, piše faktor.ba

Danas su u funkciji za skijaše i bordere šestosjed Skočine, ski lift Poljice i baby lift Poljice. S obzirom na činjenicu da je sistem za vještačko osnježavanje bio u funkciji prethodnih dana, najkvalitetnije skijanje je na stazi Skočine koja je pokrivena i vještačkim i prirodnim snijegom. U skladu sa vremenskom prognozom očekuje se nastavak snježnih padavina što bi trebalo da omogući skijanje i na drugim skijaškim stazama na Jahorini.

Iako snijeg pada, skijanje se odvija nesmetano i donosi radost svim posjetiocima na ovoj olimpijskoj planini i povećanu zainteresovanost gostiju za rezervacijama smještaja u jahorinskim hotelima.

Trenutno najveće interesovanje za boravkom na planini vlada od druge polovine januara do polovine februara.

U hotelu Bistrica za trodnevni boravak u smjeni od 3. do 10. januara potrebno je izdvojiti 237 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi za uslugu polupansion.

U nastavku sezone od 10. januara do 3. aprila cijene smještaja u hotelu “Bistrica” će biti niže i trodnevni boravak će koštati od 198 KM do 207 KM u zavisnosti od perioda u kojem se želi boraviti u hotelu.

Dnevni ski pass vikendom košta 39 KM, a radnim danima 34 KM.

Skijaši koji žele skijati samo dva sata mogu kupiti ski pass po cijeni od 23 KM ili 30 KM za 4 sata skijanja dnevno, saopćeno je iz Olimpijskocg centra Jahorina.

OSTAVI KOMENTAR