Općina Trnovo podržala rad ski kluba Bjelašnica

Općina Trnovo, na čelu sa načelnikom Ibrom Berilom finansijski je podržala SK Bjelašnica kao jedan od naših najtrofejnijih klubova. Ova Općina posljednjih godina svoju primarnu razvojnu orjentaciju usmjerila je ka olimpijskom ski centru Bjelašnica.

Ski klub Bjelašnica na padinama istoimene planine datira od 2003. godine kada je održana osnivačka skupština u Hotelu Maršal.
Od dana osnivanja ski kluba, počeo je niz osvajanja trofeja te su danas naši takmičari afirmirani skijaši a veliki dio njih je na liderskim pozicijama.

Na pitanje kako gleda na podršku općine Trnovo, Predsjednik SK Bjelašnica, gospodin Hamid Kantardžić je odgovorio:
Jako sa počašćen odlukom gospodina Berila da naš klub podrži u daljem radu. Naš klub na padinama Bjelašnice trenira već 15 godina i veoma nam je drago što je podrška došla sa našeg lokalnog i matičnog nivoa, Općine Trnovo.
Osnivači ski kluba Bjelašnica (Veterani) podržavaju naš rad dugi niz godina i sada se nadamo da će i Općina Trnovo biti dio naše perspektivne budućnosti.
Kao dokaz da su pred nama godine uspjeha je takmičenje Ski Kupa Bosne i Hercegovine “Otvoreno prvenstvo Opštine Pale” koje se održalo na Ravnoj Planini proteklog vikenda. Naši takmičari su osvojili 6 zlatnih i 5 srebrnih medalja što nas je svrstalo u apsolutne pobjednike ovog takmičenja.
Ono što Ski klub Bjelašnicu krasi dugi niz godina i po čemu je među skijašima u Bosni i Hercegovini i u regionu poznata jeste Kup Srebrna lisica. To je najbolje organizovano takmičenje sa najvećim brojem učesnika i najvećim fondom za nagrade.
Naš ski klub će svakako biti i na raspolaganju velikoj olimpijskoj smotri mladih, EYOF 2019 jer naša namjera je da ova manifestacija bude na savršenom nivou i da naša matična planina bude na pozitivan način promovisana, tu priliku moramo iskoristiti u tu svrhu.

Ski sport je jako skup i ova podrška kao i svaka druga nam je dobrodošla, veliko hvala Općini Trnovo i gospodinu Berilu.