U BiH danas vedro: Nove padavine očekuju se već naredne sedmice

U Bosni i Hercegovini jutros je vedro.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -17 stepeni, Bugojno -14, Bjelašnica -13, Ivan-sedlo -12, Bihać, Goražde, Livno, Sanski Most, Sarajevo -11, Doboj, Jajce, Prijedor, Zenica -10, Banja Luka, Tuzla -9, Srebrenica -7, Bijeljina -5, Gradačac, Zvornik -4, Mostar i Trebinje 0 i Neum 3.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 960 hPa, za 20 hPa je viši od normalnog i stagnira.

U BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini, slaba, bura. Dnevne temperature od -3 do 4, na jugu od 5 do 10 stepeni.

U Sarajevu će danas biti sunčano. Dnevna temperatura oko -1 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra pretežno sunčano uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od -11 do -4, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U ponedjeljak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima sa mrazom, a ponegdje i maglom po kotlinama i uz riječne tokove. U večernjim satima naoblačenje sa zapada. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od -1 do 4, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu od 7 do 11 stepeni.

U utorak, naoblačenje sa zapada uzvjetovat ce slabu kišu, koja će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Krajem dana i tokom večeri, susnježica i snijeg se očekuje i u centralnim i istočnim djelovima Bosne. U Hercegovini kiša. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 11 stepeni.

OSTAVI KOMENTAR