Na Bjelašnici jutros 13 stepeni ispod nule

Pretežno oblačno jutros je u Krajini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne je mala do umjerena naoblaka, u Hercegovini vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Goražde i Ivan-sedlo -4, Bijeljina, Kupres i Sokolac -3, Gradačac i Tuzla -2, Doboj, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik -1,
Banja Luka, Bugojno, Jajce i Zenica 1, Livno 2, Bihać, Drvar i Sanski Most 3, Trebinje 6, Mostar 7, Neum i Stolac 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 8hPa je veći od normalnog i raste.

Dio prijepodneva danas će biti pretežno oblačno u Krajini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne prijepodne mala do umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana u Bosni sunčano. U Hercegovini danas sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar u Bosni u skretanju na jugo. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslijepodne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu ujutro mala do umjerena naoblaka. Veći dio dana sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

OSTAVI KOMENTAR