Prognoza za vikend: Vrijeme u BiH sunčano, temeprature do 12 stepeni

U Hercegovini će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku, a u Bosni sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni povećanje oblačnosti sa sjevera.

Vjetar u Hercegovini slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Bosni prije podne slab vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever i sjeverozapad, uglavnom umjerene jačine.

Od sredine dana prema poslije podnevnim satima u sjeveroistočnm područjima se očekuje i jak vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1 stepeni, na jugu zemlje od 0 do 4 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 11 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko -2 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni.

U subotu će u Krajini oblačno, a u većem dijelu zemlje prije podne umjereno, a u drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme.

Krajem dana u Krajini je moguća slaba kiša ili susnježica. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 0, na jugu zemlje od 0 do 4 stepena.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U nedjelju, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Sjever i zapad Bosne oblačan, a u centralnim i istočnim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 0, na jugu zemlje od 1 do 5 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 9 do 12 stepeni.

OSTAVI KOMENTAR