Vrijeme danas: Oblačno sa slabom kišom i povremenim snijegom

U Bosni jutros je bilo oblačno vrijeme sa slabom kišom, a u višim područjima i sa slabim snijegom. U Hercegovini je umjereno oblačno.

Količine padavina u protekla 24 sata: Prijedor 7 milimetara, Gradačac i Mrkonjić- Grad 6, Banja Luka, Doboj, Srebrenica i Tuzla 5, Bosanski Novi, Han-Pijesak, Trebinje i Zvornik 4, Bijeljina, Bjelašnica, Ivan-sedlo, Jajce i Sanski Most 3, Bihać, Bosanska Gradiška, Bugojno i Goražde 2, Bileća, Drvar, Foča, Rudo, Sarajevo i Zenica 1.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Kupres -1, Goražde, Ivan-sedlo i Sokolac 0, Bihać, Bugojno i Sarajevo 3, Drvar, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Srebrenica, Stolac, Tuzla i Zenica 4, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Livno, Prijedor i Zvornik 5, Trebinje i Čapljina 7, Neum 10 i Mostar 12.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

U Bosni danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne bit će sa slabom kišom ili slabim snijegom.

U Hercegovini bit će malo do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena do jaka, bura. U večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne su mogući i olujni udari vjetra. Temperature zraka tokom dana, u Bosni od -1 do 5, a u Hercegovini od 7 do 13 stepeni.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva je moguća slaba kiša ili povremeno slab snijeg. Temperature zraka od 1 do 4 stepena.

U utorak će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti vedro. U ostatku Bosne jutro oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarrnja temperatura od -8 do -1, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

OSTAVI KOMENTAR